Συναισθηματική Νοημοσύνη

Συναισθηματική Νοημοσύνη
Current Status
Not Enrolled
Price
Closed
Get Started
This course is currently closed

Συναισθηματική Νοημοσύνη

Συνολική διάρκεια βίντεο-κεφαλαίων: 34'

Εκπαιδευτής

Παναγιώτα Θεοδώρου (ΑΟΝ)

Περιγραφή Μαθήματος

Η ενότητα αυτή αποτελεί μια σύντομη παρουσίαση του μοντέλου της Συναισθηματικής Νοημοσύνης στην εργασία του παγκοσμίως φήμης Ψυχολόγου, Daniel Goleman, που δίδει έμφαση στις συμπεριφορές και τα χαρακτηριστικά που απαιτούνται για να επιδεικνύει κάποιος συναισθηματική νοημοσύνη. Η έννοια της συναισθηματικής νοημοσύνης είναι ιδιαίτερα σημαντική σε όλους τους τομείς, ειδικά στη σημερινή εποχή. Τέλος, παρουσιάζεται τι απαιτείται να μπορούμε να επιδεικνύουμε στη σημερινή εποχή και τι είναι βοηθητικό για την εξ’ αποστάσεως εργασία.

Σε ποιους απευθύνεται

Το μάθημα απευθύνεται σε:

  • Άτομα που συνεργάζονται ή διαχειρίζονται ανθρώπους
  • Άτομα που θέλουν να βελτιώσουν τις σχέσεις τους
  • Άτομα που θέλουν να είναι αποδοτικοί και αποτελεσματικοί
  • Άτομα που εργάζονται στο HR
  • Επαγγελματίες εκπαιδευτές ή Coach

Απαιτήσεις/Προϋποθέσεις

Δεν απαιτείται προηγούμενη γνώση του αντικειμένου.

Στόχοι

Ως αποτέλεσμα της επιτυχούς ολοκλήρωσης αυτού του μαθήματος θα είστε σε θέση:

  • Να μάθετε τι σημαίνει συναισθηματική νοημοσύνη
  • Να κατανοήσετε τις συμπεριφορές/χαρακτηριστικά που την απαρτίζουν
  • Να αναγνωρίσετε τι χρειάζεται να βελτιώσουν/αναπτύξουν

Παναγιώτα Θεοδώρου

Σύντομο Βιογραφικό Εκπαιδευτή

Η Παναγιώτα έχει πάνω από 15 χρόνια εμπειρίας σε εκτενή θέματα Ανθρωπίνου Δυναμικού, με πελάτες από την Ελλάδα καθώς και την διεθνή αγορά. Η εμπειρία της σχετίζεται με θέματα διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού και ταλέντου, επιλογής, αξιολόγησης και ανάπτυξης στελεχών, καθώς και μέ θέματα αμοιβών & παροχών, αξιολόγησης θέσεων εργασίας. Επιπλέον, σχεδιάζει και υλοποιεί εκπαιδευτικά προγράμματα και σεμινάρια σε θέματα διοίκησης/ηγεσίας, feedback & coaching, συναισθηματικής νοημοσύνης, δεξιότητες συνέντευξης, δεξιότητες επικοινωνίας, διαχείριση άγχους και πολλά άλλα, που απευθύνονται σε μεσαία και ανώτατα στελέχη για την αποτελεσματική διαχείριση του προσωπικού και την προσωπική τους ανάπτυξη. Η εμπειρία της ως εκπαιδεύτρια, facilitator, συντονίστρια ομάδων είναι πολυετή και προέρχεται τόσο από το χώρο του business όσο και από το χώρο της Ψυχικής Υγείας.

Είναι πιστοποιημένη σε διάφορες μεθοδολογίες, όπως στην μεθοδολογία BEI (Behavioral Event Interview), σε ψυχο-διαγνωστικά τεστ (όπως MBTI, Hogan κλπ), στο σχεδιασμό Κέντρων Αξιολόγησης (Assessment Centers) καθώς και στην αξιολόγηση θέσεων εργασίας (Job Evaluation).

Εργάζεται τα τελευταία χρόνια στην Aon Solutions Greece στο τμήμα του HR consulting και πριν είχε εργαστεί ως SeniorHR Σύμβουλος σε παγκοσμίως φήμης Συμβουλευτικές εταιρείες και στην αρχή της καριέρας της σε τμήμα πωλήσεων. Παράλληλα, η Παναγιώτα εργάζεται πάνω από 10 χρόνια, ως Ψυχολόγος-Θεραπεύτρια-Coach στο ιδιωτικό της γραφείο.