Βασικές Διοικητικές Δεξιότητες

Βασικές Διοικητικές Δεξιότητες
Current Status
Not Enrolled
Price
Closed
Get Started
This course is currently closed

Βασικές Διοικητικές Δεξιότητες

Συνολική διάρκεια βίντεο-κεφαλαίων: 43'

Εκπαιδευτής

Παναγιώτα Θεοδώρου (ΑΟΝ)

Περιγραφή Μαθήματος

Η ενότητα αυτή αποτελεί την 1η ενότητα σε θέματα διοίκησης ανθρώπων. Εξηγεί τις βασικές αρχές Διοίκησης και τις βασικές λειτουργίες που απαιτεί ο ρόλος του Μάνατζερ, με έμφαση στη σημερινή εποχή της “εξ’ αποστάσεως” εργασίας. Αναλύει τις προκλήσεις και τις δεξιότητες που απαιτούνται για την αποτελεσματικότητα του ρόλου, σήμερα.

Σε ποιους απευθύνεται

Το μάθημα αυτό απευθύνεται σε:

  • Πρώτης-βαθμίδας Μάνατζερς
  • Supervisors ή Team Leaders
  • Άτομα που μόλις έχουν ή πρόκειται να προαχθούν σε ρόλο μάνατζερ
  • Μάνατζερς μικρών ομάδων (π.χ. 3-5 άτομα) ή ρόλων με εξειδίκευση και αυτονομία

Απαιτήσεις/Προϋποθέσεις

Δεν απαιτείται προηγούμενη γνώση του αντικειμένου

Στόχοι

Ως αποτέλεσμα της επιτυχούς ολοκλήρωσης αυτού του μαθήματος θα είστε σε θέση να:

  • Να κατανοήσετε καλύτερα τι σημαίνει “Διοίκηση” ανθρώπων
  • Να διαφοροποιήσετε βασικές έννοιες
  • Να αναγνωρίσετε τις δεξιότητες που απαιτούνται για την αποτελεσματική Διοίκηση
  • Να προετοιμαστείτε για τις προκλήσεις της “απομακρυσμένης” Διοίκησης
  • Να εντοπίσετε τι χρειάζεται να βελτιώσετε/αναπτύξετε στο νέο αυτό ρόλο

Παναγιώτα Θεοδώρου

Σύντομο Βιογραφικό Εκπαιδευτή

Η Παναγιώτα έχει πάνω από 15 χρόνια εμπειρίας σε εκτενή θέματα Ανθρωπίνου Δυναμικού, με πελάτες από την Ελλάδα καθώς και την διεθνή αγορά. Η εμπειρία της σχετίζεται με θέματα διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού και ταλέντου, επιλογής, αξιολόγησης και ανάπτυξης στελεχών, καθώς και μέ θέματα αμοιβών & παροχών, αξιολόγησης θέσεων εργασίας. Επιπλέον, σχεδιάζει και υλοποιεί εκπαιδευτικά προγράμματα και σεμινάρια σε θέματα διοίκησης/ηγεσίας, feedback & coaching, συναισθηματικής νοημοσύνης, δεξιότητες συνέντευξης, δεξιότητες επικοινωνίας, διαχείριση άγχους και πολλά άλλα, που απευθύνονται σε μεσαία και ανώτατα στελέχη για την αποτελεσματική διαχείριση του προσωπικού και την προσωπική τους ανάπτυξη. Η εμπειρία της ως εκπαιδεύτρια, facilitator, συντονίστρια ομάδων είναι πολυετή και προέρχεται τόσο από το χώρο του business όσο και από το χώρο της Ψυχικής Υγείας.

Είναι πιστοποιημένη σε διάφορες μεθοδολογίες, όπως στην μεθοδολογία BEI (Behavioral Event Interview), σε ψυχο-διαγνωστικά τεστ (όπως MBTI, Hogan κλπ), στο σχεδιασμό Κέντρων Αξιολόγησης (Assessment Centers) καθώς και στην αξιολόγηση θέσεων εργασίας (Job Evaluation).

Εργάζεται τα τελευταία χρόνια στην Aon Solutions Greece στο τμήμα του HR consulting και πριν είχε εργαστεί ως SeniorHR Σύμβουλος σε παγκοσμίως φήμης Συμβουλευτικές εταιρείες και στην αρχή της καριέρας της σε τμήμα πωλήσεων. Παράλληλα, η Παναγιώτα εργάζεται πάνω από 10 χρόνια, ως Ψυχολόγος-Θεραπεύτρια-Coach στο ιδιωτικό της γραφείο.