Λευτέρης Γκύζης

Λευτέρης Γκύζης
Λευτέρης Γκύζης - Hub 2Grow

Λευτέρης Γκύζης
Founder at Firstaider.gr

Talks about Πρώτες βοήθειες

Αποφοίτησα από το τμήμα Διεθνών, Ευρωπαϊκών και Περιφερειακών Σπουδών, του Παντείου Πανεπιστημίου και στη συνέχεια ολοκλήρωσα εξειδικευμένο πρόγραμμα κατάρτισης, για τη Διαχείριση Ανθρωπιστικών Κρίσεων και Περιβαλλοντικών Καταστροφών, στο Πανεπιστήμιο του Αιγαίου.

Εργάστηκα σε διάφορες θέσεις ευθύνης, αποκτώντας πείρα στη διαχείριση ανθρώπων ή/και πελάτων και το 2016, μετά από χρόνια εθελοντικής ενασχόλησης με τον τομέα των Πρώτων Βοηθειών, πιστοποιήθηκα ως Εκπαιδευτής Πρώτων Βοηθειών (Βασικών – Ειδικών  – Εργασίας), από τον διεθνή φορέα εκπαίδευσης Rescue Training International. Το 2019 εκπαιδεύτηκα και πιστοποιήθηκα εκ νέου ως Εκπαιδευτής/Εξεταστής Εκπαιδευτών της Rescue Training International, ανεβαίνοντας στην ανώτατη εκπαιδευτική βαθμίδα του εν λόγω οργανισμού.

Όντας σε διαρκή αναζήτηση εκπαιδευτικής εξέλιξής μου, το 2020 ολοκλήρωσα το πρόγραμμα κατάρτισης «Εκπαίδευση Εκπαιδευτών Ενηλίκων» του ΚΕΔΙΒΙΜ Παντείου Πανεπιστημίου και ακολούθως, εντάχθηκα στο μητρώο εκπαιδευτών ενηλίκων του Πανεπιστημίου. Επίσης, φέρω τον τίτλο Εισηγητή ΛΑΕΚ/ΟΑΕΔ.

Το 2022 δημιούργησα την Firstaider, μια επιχείρηση εκπαίδευσης Πρώτων Βοηθειών, η οποία απευθύνεται τόσο σε εταιρείες κάθε μεγέθους, όσο και ιδιώτες ενδιαφερόμενους/-ες.

Greeting

Point of View

Η ελληνική κοινωνία ξεκίνησε τα τελευταία χρόνια, να αποκτά κουλτούρα εκπαίδευσης Πρώτων Βοηθειών, αναζητώντας όλο και περισσότερο τις εκπαιδευτικές επιλογές. Με δεδομένο, ότι η συντριπτική πλειοψηφία περιστατικών συμβαίνει στο οικείο περιβάλλον μας, αποτελεί επιτακτική ανάγκη οι άνθρωποι να έχουν έστω τη στοιχειώδη γνώση, να ανταποκριθούν, μέχρι την άφιξη των επαγγελματιών υγείας.

Δεν είναι η (υπαρκτή σε κάποιες περιπτώσεις) νομική υποχρέωση, που θα πρέπει να παρακινεί τους ανθρώπους να εκπαιδεύονται, αλλά η πεποίθηση, πως απλές ενέργειες και δεξιότητες, μπορούν να αποδειχθούν πραγματικά σωτήριες, για τον συγγενή, συνάδελφο ή διπλανό μας.

SkillMeter

Culture
0%
Growth Mindset
0%
Change Management
0%
Soft Skills
0%
Digital literacy
0%

Milestones

2006

Τμήμα Διεθνών Ευρωπαϊκών και Περιφερειακών Σπουδών, Πάντειο Πανεπιστήμιο

2016

Advanced First Aid Instructor, RTI Certified

2017

Υπεύθυνος εκπαιδευτικού τμήματος, αναγνωρισμένου κέντρου εκπαίδευσης Πρώτων Βοηθειών και Επιβίωσης

2019

Instructor Trainer / Assessor, RTI Certified

2022

Ίδρυση της Firstaider.gr

2023

7.500 εκπαιδευόμενοι και περισσότερες από 3.000 ώρες εκπαίδευσης στις Πρώτες Βοήθειες (Ελληνική και Αγγλική γλώσσα)