Γιώργος Χαραλαμπίδης

Γιώργος Χαραλαμπίδης
Γιώργος Χαραλαμπίδης

Γιώργος Χαραλαμπίδης
Ομιλητής, Πολιτισμολόγος, Ερευνητής και Συγγραφέας της Αρχαίας Ελληνικής Γραμματείας

Talks about Φιλοσοφία

Ο Γιώργος Α. Χαραλαμπίδης από μικρός έδειξε ενεργά το ενδιαφέρον του για την Αρχαία Ελλάδα μελετώντας φιλοσοφία και παρακολουθώντας πλήθος εξειδικευμένων μαθημάτων, με στόχο την εναρμόνιση της ζωής του με τα Ελληνικά Ιδεώδη και την επίτευξη του «Εὖ Ζῆν».
Αποφοίτησε από το τμήμα του «Ελληνικού Πολιτισμού» της σχολής Ανθρωπιστικών Σπουδών του ΕΑΠ.

Παραδίδει σεμινάρια και διαλέξεις σε όλο τον κόσμο, αρθρογραφεί σε έντυπα και ηλεκτρονικά περιοδικά.
Ασχολείται ιδιαιτέρως με την σύγχρονη απόδοση των αρχαίων κειμένων των μεγάλων μας Φιλοσόφων, αναπτύσσοντας την δική του πρωτότυπη μέθοδο, «λέξη προς λέξη».

Βασική του επιδίωξη είναι η ενασχόληση με όλες τις επιστήμες και τα γνωστικά αντικείμενα του πολιτισμού μας, ώστε να μπορεί να έχει όσο το δυνατόν μια περισσότερο ολοκληρωμένη εικόνα της αντικειμενικής πραγματικότητας, στοιχείο που το θεωρεί απαραίτητο, για την όσο το δυνατόν πληρέστερη απόδοση των αρχαίων ελληνικών φιλοσοφικών κειμένων.

Έχει εκδώσει 13 βιβλία στην ελληνική γλώσσα, κάποια από τα οποία έχουν μεταφραστεί στην αγγλική, ισπανική και γαλλική γλώσσα.

Greeting

Point of View

Ο σκοπός της συμμετοχής μου στο Human HUB είναι να σας ανοίξω μια πόρτα για να έρθετε όσο γίνεται περισσότερο σε επαφή με την αρχαία ελληνική γραμματεία, με ξεχασμένες ή άγνωστες γνώσεις που έχουν την δυναμική να μας εμπνεύσουν να ζήσουμε μία υπέροχη ζωή, στην οποία θα αποφασίσουμε συνειδητά να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι, να εφαρμόσουμε τις 12 Ηθικές Αρετές του Αριστοτέλη και να βοηθήσουμε στην ανοικοδόμηση μιας κοινωνίας που θα μας επιτρέψει να περάσουμε από το απλό «ζῆν» στο «εὖ ζῆν» όπως θα ήθελαν οι αρχαίοι μας Φιλόσοφοι.

SkillMeter

Culture
0%
Growth Mindset
0%
Change Management
0%
Soft Skills
0%
Digital literacy
0%

Milestones

2010

Ξεκίνησε να διδάσκει “Φιλοσοφία Ανάμνησης”.

2011

Εξέδωσε το πρώτο από τα 13 βιβλία του

2016

Δημιούργησε την ιστοσελίδα/e-shop του https://www.georgecharalampidis.gr/

2018

Δημιούργησε το κανάλι του στο YouTube με 160 video και 4.000.000 views

2020

Ίδρυσε τις εκδόσεις “Ανάμνηση”.

2021

Ξεκίνησε τη διδασκαλία μέσω Zoom