Τεχνικές Διαχείρισης stress

Τεχνικές Διαχείρισης stress
Current Status
Not Enrolled
Price
Closed
Get Started
This course is currently closed

Τεχνικές Διαχείρισης stress

Συνολική διάρκεια βίντεο-κεφαλαίων: '

Εκπαιδευτής

Χριστίνα Μαζουροπούλου

Περιγραφή Μαθήματος

Η ψυχική υγεία των εργαζομένων είναι ένας ουσιαστικός παράγοντας που επηρεάζει την επιτυχία, την παραγωγικότητα και την ευημερία τόσο των εργαζομένων όσο και των οργανισμών.

Τα συναισθήματα και οι ανάγκες των εργαζομένων επηρεάζουν την λειτουργικότητά, την ευεξία και την ποιότητα της ζωής τους. Η αποτελεσματική διαχείριση του στρες και η καλή ψυχική υγεία επιτρέπει στους εργαζόμενους να είναι δημιουργικοί και αποτελεσματικοί  σε όλους τους τομείς της ζωή τους.

Παράλληλα η ψυχική υγεία των εργαζομένων επηρεάζει και την συλλογική απόδοση των οργανισμών, αλλά και την βιωσιμότητά τους. Οι οργανισμοί έχουν κοινωνική και ηθική υποχρέωση να φροντίζουν την ψυχική υγεία των εργαζομένων τους, προάγοντας ένα υγιές εργασιακό περιβάλλον.

Τι θα μάθουμε

Η Χριστίνα Μαζουροπούλου μιλάει για την Ψυχική Υγεία και Ευεξία των εργαζομένων με μια προσέγγιση που συνδυάζει:

  • την επιστημονική γνώση,
  • την ευαισθησία στο θέμα,
  • την πρακτική εμπειρία.

Η Χριστίνα αναδεικνύει:

  • τη σημασία της ψυχικής υγείας στον χώρο εργασίας,
  • μας ευαισθητοποιεί γύρω από τα εργαλεία και τις στρατηγικές για την αντιμετώπιση των προκλήσεων,
  • μας προσκαλεί να ανακαλύψουμε πώς μπορούμε να φροντίζουμε την ψυχική μας υγεία και να δημιουργούμε έναν κόσμο εργασίας που ευημερεί.
Χριστίνα Μαζουροπούλου - Human Hub

Χριστίνα Μαζουροπούλου

Σύντομο Βιογραφικό Εκπαιδευτή

Η Χριστίνα Μαζουροπούλου κατέχει τον τίτλο της Head of Occupational Health Psychologist στηνHellas EAP.

Είναι ψυχολόγος, γνωσιακή συμπεριφοριστική ψυχοθεραπεύτρια, με 15+ χρόνια εμπειρίας στον τομέα Προαγωγής της Ψυχικής Υγείας στον Εργασιακό Χώρο και ειδικότερα στην Πρόληψη και Διαχείριση των Ψυχοκοινωνικών Κινδύνων μέσω των Προγραμμάτων Υποστήριξης & Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού (Employee Assistance Programs – EAP). Eπιπλέον, είναι άρτια εκπαιδευμένη & πιστοποιημένη στην Διαχείριση Κρίσιμων & Τραυματικών Γεγονότων στους χώρους εργασίας.

Συμμετέχει ως ομιλήτρια σε διάφορα τοπικά συνέδρια, που οργανώνονται από ιδιωτικούς και κυβερνητικούς οργανισμούς, ενώσεις, πανεπιστήμια, ΜΚΟ κ.λπ.
Είναι μέλος του Employee Assistance Professionals Association Int. (EAPA Int.), μέλος του Ελληνικού Παραρτήματος του Employee Assistance Professional Association και μέλος του Employee Assistance European Forum (EAEF).